Att man aldrig lär sig

Efter att vi tillsammansstickat Enchanted Mesa bestämde min stickkompis och jag oss för att tillsammanssticka Rug (#rugresa på instagram) som är en oversized tröja med lite ponchokaraktär (kan man säga så?).
Stickar i mycket tunnare garn än vad beskrivningen föreslår, och vill inte ha tröjan lika stor, speciellt om ärmarna. Har räknat om maskantalet och provat efter hand och hela tiden tyckt att den känts lite konstig men hoppats att det skall rätta till sig.
Som vanligt verkar det inte göra det, så äntligen ger jag mej. Ökningstakten gör att OKet blir för ”strutigt” så den sitter inte bra över axlarna. Jag repar upp! Först har jag provat ORDENTLIGT och kollat både mina och tröjans mått på några ställen. Jag har även gjort en skiss i livestorlek över hur tröjan såg ut innan upprepning så att jag kan jämföra (och lära av mina misstag). Jag har räknat igen och kommer att öka lite annorlunda än i originalet, enda oron nu är att jag överkompenserar och att den blir för vid istället. Skall bli spännande att se.