Belliskofta

Jag gillar olika sticktekniker, jag gillar dessutom att prova att variera tekniken på olika sätt. Jag vet att det finns en hel bunt med provlappar på olika varianter av bellismönstret någon stans och att belliskoftan är ett resultat av dessa provlappar.
Jag tror att jag påbörjade Belliskoftan i samband med stickastämman på Biskops Arnö då en av kurserna jag höll handlade om bellismönster, men helt säker är jag inte för jag hittar inte en enda bild med koftan på, men det är kanske inte så konstigt, det påbörjade projektet ser ju inte speciellt lockande ut, kanterna rullar sej och bellisresåren drar sej. Jag har gjort en provlapp som jag tvättat och jag vet att den ser helt annorlunda ut, men ibland räcker inte det för att det skall vara roligt att sticka.
Nu har jag tvättat det pågående projektet och genast ser det ju mycket bättre ut. Hoppas att detta kan inspirera till att fortsätta projektet, för jag tror att det kan bli en fin kofta.
Tyvärr råkade jag få syn på att en liten bellis hamnat på fel ställe.
Har tagit med belliskoftan i min #stickplanering (inspirerad av @makeri14 på instagram) och hoppas att jag får fart på den, men först måste jag flytta den lilla busiga bellisen rätt…eller repa upp.