Det gör jag inte

brukar jag svara när jag får frågan om hur jag gör när jag lagar stickade plagg.

Men ibland får man göra ett undantag. För MASSOR av år sedan stickade jag en Mussetröja till KM (det står Vecko-revyn 1982 på beskrivningen), själv fick jag en med Bamse. Han har använt den jättemycket men när yngsta dottern hittade den för några år sedan tog hon över och hon har om möjligt använt den ännu mer.

 Angorina lyx, som den är stickad i, verkar vara ett slitstarkt garn, trots det börjar tröjan bli lätt tunnsliten och till sist har det, till dotterns stora förtvivlan, gått hål mitt bak, strax ovanför mudden (antar att hon fastnat någon stans). Att få tag på mer garn, eller ens något liknande att laga med kändes orimligt, men genom stickvännen Eva fick jag av Ulrica (som skall ha en hel soffa full av Angorina lyx) lite garn, och tänk färgen passar precis.

Även om jag inte är speciellt duktig på att laga ser det helt OK ut (enligt dottern syns det inte alls)…och dottern är ÖVERLYCKLIG! Tackar å det varmaste garndonatorn:-).

3 kommentarer

  1. Va tur att det finns garn lite varstanns så du fick samma färg. Jag har samma mönster i mina mönsterpärmar..stickade i lite tjockare garn åt andra dottern i ordningen..(hon är född -80).. men var den tröjan är nu vet jag faktiskt inte.ha en bra dag.

  2. Kul att se de gamla mönstren igen. Jag stickade såna tröjor till barnen på den tiden det begav sig – en med Bamse och en med Betty Boop! /Carin

Kommentarer är stängda.