Färgrik påskstickning

Jag köpte ett antal härvor Tuku Wool fingering på en syfestival , när garnet var nytt och innan det fanns tillgängligt i Sverige, jag tror att jag köpte alla färger som fanns då och kommer inte alls ihåg vad jag tänkte sticka. Jag har länge varit sugen på att sticka Austasjöen av Erika Åberg och tänker att de kan passa ihop.

De färger jag valt att sticka Austasjöen i påminner mej om alvaret i blomning, ett färgminne jag har från en skolresa i 5:an. Kanske minns jag fel, men det är i alla fall min minnesbild. Som bottenfärg använder jag den färg av Fingeborg friend som Agnes inte fick.

Använder en stickmarkör från en annan ö där jag tillbringat många somrar och där mina föräldrar bodde i många år. Jag har börjat med en tillfällig uppläggning, har inte helt klart för mej hur halskanten skall bli än.

Oket var verkligen rolig stickning, det gick inte att sluta. Jag har inte använt färgschemat i beskrivningen fullt ut, det passade inte mina färger och på några ställen har jag stickat ”fel”, men vad gör det. Nu är det ”bara” resten kvar.