Fler stjärnsockor

Jag har varit med och teststickat samtliga Christines fina mönster.

Jag är även med på ett hörn av för/teststickning av hennes kommande mönster till sockorna Colour your stars socks som går att följa på Instagram, #Knittingwithnishiknits

Som tur är är jag inte fullvärdig deltagare i utmaningen, för det går inte riktigt som det ska, och det är inte beskrivningens fel. Jag har i detta projekt tydligen problem med stickfastheten, det blir löst som attan (det brukar inte vara min melodi, jag brukar snarare sticka (för) fast). Skaften blir mycket bredare är på Follow your stars och mönsterfärgen lyser igenom på ett oattraktivt sätt.

Tyvärr verkar det inte som om byte till tunnare stickor gjorde det hela bättre. Försök nummer 2 har i och för sig bättre stickfasthet (även om det kanske inte ser ut så på bilden), däremot blev genomlysningen av bottenfärgen ännu värre (jag har, efter tips, provat att binda flotteringarna på annat sätt).

Men jag ger inte upp för det, jag skyller på mönstergarnet, som är lite grövre än bottenfärgen. Insåg dessutom insåg det inte är ett sockgarn fast det låg bland dem i mitt garnskåp. Går tillbaka till ruta 1 och letar nytt mönstergarn. TBC.