GFM2

Nä jag var i USA förra sommaren köpte jag denna spännande ullblandning på Urban Fauna Studio, det var tom silvertrådar i.

Tanken var nog att man skulle grövre effektgarn, men jag har spunnit relativt tunt på min Sidekick.

Sedan tvinnat det tvåtrådigt med en tunn bomullstråd,

och sedan tretrådigt med ännu en bomullstråd. När jag tvinnar använder jag hellre Louen. Konstig ull ger konstigt garn (140 gram och ungefär 575 meter). Har ingen aning om vad det går att göra med det, men det har varit ett roligt experiment.

3 kommentarer

  1. Jag brukar göra tretrådigt garn genom att spinna tre trådar samtidigt, eller Navajotvinna. Är det inte svårt att tvinna tretrådigt sådär, man skall ju byta riktning när man tvinnar för att få ett, hm, tvinnat garn. Bytte du rikting för varje tråd du lade till? Spinna är spännande!

  2. Anledning till att jag gjorde det så komplicerat för mig (spann Z, tvinnade först S och sedan Z) var att jag hade en vision om att bomullstrådarna skulle lägga sig i kors om den första tråden. Ulltråden blev lite svag här och där och jag tänkte att det skulle vara ett sätt att stärka den.
    Nu blev det inte riktigt som tänkt från början då jag insåg att jag då i princip skulle dölja ulltråden och tvinnade ganska löst istället. Skall dock göra om testen nån gång igen med kontrasterande färger för att se vad som händer….

Kommentarer är stängda.