Ingen sommar utan sjalstickning

Jag är väldigt svag för intarsiastickning, tycker att det är så roligt att utmana trasslet. Det blir faktiskt inte så trassligt om man vänder stickningen konsekvent och gör smånystan där det inte skall vara så mycket av en färg (bobbiner är bra).
Många stickar sjalen Scout av Florence Spurling just nu (det pågår en KAL), jag valde istället sjalen Elvan av samma designer som jag varit sugen på ett tag. Beskrivningen är hysteriskt jobbig, skriven varv för varv (över 700 varv) men jag har tagit detta som ett tecken att äntligen lära mej/börja använda KnitCompanion (har gått kurs hos KnitAnnKnit). Jag startade sjalen för ett par veckor sedan men kom inte mycket längre än såhär innan jag fastnade. Det är varken stickteknik eller beskrivning som är problemet utan färgvalet. Den kritvita som blev så fin mot den gula i Batignolles blev det inte alls här. Jag har försökt att bortse från detta och fortsätta (tänkt att det blir nog bättre när resten kommer till), men det är bara inte kul.
Igår rev jag fram  mina garner av liknande grovlek som den gula och planerade om färgvalet helt, skall det vara omstart så skall det. Det är ju lätt att lägga till eller ta bort en färg längre fram, bara jag blir nöjd med varje motiv innan jag fortsätter. Vi får se hur det går.Sedan repade jag upp (det är verkligen inte kul att repa upp intarsiastickning) och har nu bara en liten snutt kvar.