KNITWORK 2017, Köpenhamn

[unordered_list]Datum: 30/9 – 1/10 2017
Plats: Köpenhamn, Kulturhus Indre by, Charlotte Ammundens plads 2

[/unordered_list]

I september blir det återigen stickfestival i Köpenhamn! Jag kommer även i år att åka dit för att hålla kurs i tvåändsstickning med flerfärgskrus och sticka blommiga ränder, träffa andra stickare, gå på föredrag och kanske passa på att gå en kurs också om jag hinner (här är några bilder från 2016 och 2015). [box border=”full”]

Prova på att sticka blommiga ränder (lördag 29/9 klockan 12.30-15.30)
Blommiga ränder kan stickas med slätstickning eller rätstickning emellan. Man kan välja om mellanrummet mellan blomränderna skall ha samma färg som blommorna eller inte. Det går att variera mönstret genom att placera blommorna rakt över varandra eller förskjuta mönstret vilket ger nya mönstereffekter. De blommiga ränderna kan användas som dekorränder eller fylla hela ytor, allt efter smak.

Vi kommer att prova att sticka mönstret fram och tillbaka samt runt på rundsticka. Ta med stickor och garn i minst två kontrasterande färger. Blommiga ränder går att sticka i alla garngrovlekar, tag gärna med lite olika garner, men välj hellre ett lite grövre än ett tunt garn, att börja provsticka i. Välj gärna en kort rundsticka när du skall sticka runt så behöver du inte lägga upp så många maskor. Anteckningsmaterial, virknål och sax brukar vara bra att ha med. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka (om du vill prova att sticka mönstret runt).

TvåändsstickatFlerfärgskrusSticka tvåändsstickning med flerfärgskrus (lördag 30/9 klockan 9-12)
Tvåändsstickning är namnet på en gammal stickteknik. Som ordet tvåändsstickning säger så stickar man hela tiden med två trådändor, antingen från samma nystan eller från två olika nystan.

Detta är kursen för dej som redan tvåändsstickat lite och vill lära dej mer. Vi kommer att sticka optiska flerfärgsmönster med hjälp av krus eller krokmaskor.

Eftersom tvåändsstickning inte är den snabbaste tekniken kommer du att behöva förbereda en provlapp innan. Lägg upp minst 48 maskor och sticka ett par varv i två färger (varannan maska mörk, varannan ljus), provet skall göras på strumpstickor (eller magic loop om du föredrar det) och stickas runt (för att ha glädje av kursen bör du därför vara van vid att sticka runt). Vanligen stickar man tvåändsstickning i Z-tvinnat garn men då detta är ett prov är det inte det viktigaste, viktigast är att färgerna skiljer sig åt väl. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

[/box]Ser verkligen fram emot detta härliga event. Kommer du?

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Knitwork.[/box]

[hr]

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.