KNITWORK 2018, Köpenhamn

[unordered_list]Datum: 28 – 30/9 2018
Plats: Köpenhamn, Kulturhus Indre by, Charlotte Ammundens plads 2

[/unordered_list]I september blir det återigen stickfestival i Köpenhamn! Jag kommer även i år att åka dit för att hålla kurs, denna gång blir det i tvåändsstickning  och i att sticka flotterande mönster, träffa andra stickare, gå på föredrag och kanske passa på att gå en kurs också om jag hinner (här är några bilder från 20172016 och 2015). Hela programmet finns att ladda ner här[box border=”full”]

Sticka flotterande mönster (lördag 29/9 klockan 10 – 13)
Jag har fått den äran att designa årets Knitworkhue, tekniken jag använt är flotterande mönster som är ett annorlunda sätt att skapa flerfärgade mönster. Flotterande mönster stickas med dubbelt garn, man stickar med två trådar av olika färg. Effekten påverkas av vilka färger man väljer, hur stor kontrast det är mellan dessa och vilken av färgerna som får bilda mönster.Efter att vi provstickat är det fritt fram att börja ett eget projekt, kika gärna på Marias hemsida för inspiration, kanske vill du sticka dej en Knitworkhue 2018.
Tag med garn, minst två färger och gärna några olika kvaliteter att provsticka i och lite olika stickor. Det går lika bra att sticka runt som fram och tillbaka, vill du sticka runt rekommenderar jag kort rundsticka så att det inte behövs så många maskor. Du kanske vill testa ett eget mönster, så ta med rutpapper. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.
För att få utbyte av kursen bör du behärska både aviga och räta maskor.

Sticka tvåändsstickning  (lördag 29/9 klockan 14 – 17)
Tvåändsstickning är namnet på en gammal stickteknik. Som ordet tvåändsstickning säger så stickar man hela tiden med två trådändor, antingen från samma nystan eller från två olika nystan. Att tvåändssticka lär man sig inte på ett par timmar men vi kommer att prova på att lägga upp maskor, sticka räta maskor och framför allt att hålla garnet i höger hand istället för i vänster hand som vi vanligen gör.

När man tvåändsstickar använder man vanligen ett 2‑trådigt garn som är Z-tvinnat (c;a 300 m/100g), dvs tvinnat tvärt om mot det S‑tvinnade garn vi vanligen använder när vi stickar, men för provstickning duger S-tvinnat garn om du inte kan få tag på Z-tvinnat garn. Du behöver även ett spel (5 stycken) strumpstickor 2½. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.
För att ha glädje av kursen bör du vara van vid att sticka runt på strumpstickor.[/box]Ser verkligen fram emot detta härliga event. Kommer du?

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Knitwork.[/box]

[hr]