Ullmarknad i Österbybruk

För 5:e året arrangeras ullmarknad i Österbybruk denna helg. Jag passade på att åka dit igår. Vädret var fantastisk och kön var lång när vi kom dit, men vi kom ändå snabbt in och väl inne kändes det inte trångt alls.
Mitt mål var att köpa ett ulltäcke fyllt med svensk ull för att slippa använda syntettäcke (tål inte dun). Det skall bli så spännande att använda täcket och se om det är lika bra som jag hört. Sedan strosade vi runt och tittade på vackra ullsaker.
Härlig ull,
vackra garner,
fantastiska plädar (blev ännu mer sugen på att väva),
och fällar (man kan bli kär i en petrolfärgad ullfäll, det syns tydligt).
Vi lyssnade på ett mycket intressant föredrag av Olle-Petter Melin.
Jag återsåg min hjärtvärmare Julia i utställningen ull för livet.
Dessutom träffade jag massor av kära stick- och ullkompisar.
Förutom ulltäcket följde ett brikbandskit till sötaste fårbandet (hoppas jag klarar av det) och ett blåmesfärgkoordinerat garnkit från tant kofta med hem. En mycket lyckad dag på en superarrangerad ullmarknad!

2 kommentarer

  1. Sov under ett ulltäcke under många år (kan ha varit från Almedahls). Det var helt underbart och tyvärr till slut alldeles utslitet. Kändes som ett lätt duntäcke, typ. (Sedan dess använder jag tyvärr syntettäcke eftersom jag nte gillar dun).

    Hoppas att du blir nöjd!

    1. Efter två nätter under mitt ulltäcke känner jag mej redan helt övertygad! Kanske dags att investera i ett nytt täcke även för dej Teresa 🙂
      /maria

Kommentarer är stängda.