Nordiskt sticksymposium 2024, näver

Jag gick två ½-dagskurser i att jobba med näver, båda med Minna Mollgren, @kirjosarvi på instagram. När hon jobbar i näver gör hon gärna miniatyrer och smycken.

Det första man gör är att rengöra nävern, gärna utomhus då det skräpar en hel del.

På den 1:a kursen skar eller klippte vi små små bitar, 5 * 50 mm (4 till varje markör).

Dessa flätade vi ihop till små stickmarkörer som fick fästen av ståltråd (som vi själva fick vrida till) att hänga på en vanlig päronformad säkerhetsnål, de blev verkligen söta. Det var verkligen både pilligt och roligt.

Jag hängde markörerna på min namnskylt och där fick de hänga hela veckan.

På den andra kursen flätade vi stickskydd (här var remsorna hela 12 mm breda). Att fläta dessa små stickskydd var en klar utmaning, jag tror att alla moment man gör när man flätar en korg var med, bara så mycket pilligare, men jag fick stolt ihop 2 stycken (hade en klar fördel av att ha gått stickmarkörskursen och min envishet).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *