Ny hobby

Har trots inställda kurser äntligen kommit igång att spinna. Lösningen blev privatlektioner och det funkar jättebra.

I början såg det mest ut såhär, men nu blir det mer garnaktigt.
Jag har spunnit lite av ullen från Korpina (så heter fåret som burit ullen) som jag träffade i Värmland i somras och tvinnat den tvåtrådigt. Spinner ullen otvättad och okardad så det får bli som det blir, lite vilt garn.
Har även fått lära mig att karda och även det går bättre och bättre…Ullen är en ljus, nästan vit ull som jag köpte i samband med stickstämman på gotland för några år sedan.
Här har jag kedjetvinnat den.
Att spinna från topsband känns nästan som fusk när man kämpat med att karda, men det känns samtidigt skönt då kardandet är ganska tungt och tar tid.
Detta är BFL från Spinspiration.
Att kedjetvinna är inte lätt, ibland blir det extra effekt utan att jag planerat det.
Just nu spinner jag svartvitt garn från
Corriedaleull som jag inhandlade från Gudruns ullbod på Syfestivalen. Det skall bli spännande och se om det blir som jag tror när jag stickar garnet…är rädd att jag övertvinnar en del.
Här hänger mina första härvor på tork. Ikväll skall jag ha min 3:e spinnlektion:-).
Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt

6 kommentarer

  1. Wow! Du avancerar fort! Övertvinningen ger sig så snart man fått kläm på det. Och skulle den mot all förmodan kvarstå skruvar du bara åt bromsen lite så att garnet matas in snabbare. Ska bli kul att se vart spinnandet leder. Är det din Louet? En S10?

  2. Wow! Så mycket du har hunnit med! Jag började också testa spinna häromdagen och det är ju skoj! Fast jag har ingen lärare med mig utan tar hjälp av youtube… 🙂

Kommentarer är stängda.