Ny pryl = nytt projekt

Har äntligen fått min nya telefon, det skall vara en sk smartphone. Hoppas jag är tillräckligt smart för att kunna använda den:-I. Den ser lite blank och frusen ut, så jag fick en känsla av att ett fodral av något slag skulle vara bra.

När jag letade i stashen efter ett passande garn att inspireras av hittade jag istället denna påbörjade krokning och se, den passade perfekt – som handen i handsken (man kan ju undra om jag är synsk eller nåt). Krokningen påbörjades på Sticksymposiet i somras där vi alla fick den fina dubbelkroknålen från Clover (givmilt, eller hur?) och fick lära oss att kroka runt. Det är bara att kroka vidare.

,

6 Responses to Ny pryl = nytt projekt

 1. Maria 25 september, 2010 at 10:28 #

  Grattis till telefonen! Och ditt mobilfodral blir ju jättesnyggt. Där kommer den att ha det varmt och gosigt.
  Ha en fin helg!
  Maria

 2. Ann 25 september, 2010 at 10:58 #

  Spændende med den hækle rundt teknik.
  Desværre kan jeg ikke japansk og for Google Translator er det åbenbart også for står en mundfuld, så jeg kan ikke læse teknikken.
  Ved du, om det kaldes noget særligt, så jeg kan søge efter det på nettet?

 3. Marias garnhändelser 25 september, 2010 at 15:31 #

  Tekniken heter krokning på svenska och tunisian crochet på engelska om det heter något speciellt när man gör det runt vet jag inte:-)

 4. Spinn 25 september, 2010 at 23:43 #

  Vet inte om jag ska tacka glatt eller muttra lite… var tvungen att karva till en bit grillpinne till en dubbel krokningsnål och testa utifrån den japanska film som fanns på sidan du länkade till…. Det har blivit en liten bit, men jag behöver nog en riktig nål om det ska bli riktigt roligt. 🙂

  /Spinn (som följt din blogg en tid nu, men inte vet om jag kommenterat något tidigare)

 5. Pia 26 september, 2010 at 18:46 #

  Åh, så kul du kommer ha med den telefonen, jag har en iPhone och är jättenöjd. Den är inte så bra att ringa med men massa annat pyssel finns!
  Kroka runt måste jag lära mig. Måste man ha en dubbelvirknål?

 6. Marias garnhändelser 27 september, 2010 at 08:03 #

  För att kroka runt måste man ha en krok med krokar i båda ändarna, annars funkar det inte då får man kroka platt.