Nytt garn = nytt projekt

När det dök upp ett nytt spännande garn, Dapple (ekologisk bomull och merino), hos min LYS Makeri 14 blev jag bara tvungen att testa. Härvorna är lite olika i färgen då man färgat med färg som fastnar mer på ullen, mycket spännande. Hann knappt hem innan jag började nysta, en härva var jättedum och av på flera ställen, men det löser sej nog.
Tänker mej en T-shirt inspirerad av At the seaside, men inte V-ringad. Denna sommar verkar vara sommaren då jag testar nytt, axeln fram är contigous, som jag iofs testade redan när det var helt nytt (men det var längre sedan än mitt minne håller), med en för mej helt ny ökning. Bak är det vanlig raglan.
Då jag inte orkade räkna riktigt chansade jag lite på hur jag skulle börja, som oftast med en tillfällig uppläggning då jag är lite osäker.
Här syns det redan tydligt att ökningarna är olika fram och bak, så spännande.
Nu har axeln fått sin form,
se vad spännande det ser ut.
Ända tills jag provade, jag har lagt upp alldeles för många maskor för framstycket (även om ringningen inte kommer som på bilden),
min axelbredd skulle ha varit nästan 8 cm bredare för att passa.
Bak ser det helt ok ut,       och det är ju bra, även om det bara är att repa upp, räkna lite mer och börja om. Jag tror trots allt på projektet även om provlapp nr 2 blev onödigt stor.