Petig eller petig

Började sticka denna sjal, men märkte ganska snart att mönstret inte är helt centrerat (det misstämmer på 1 maska). Då garnet, Marks & Kattens BabyECOull, var helt ljuvlig att sticka i fortsatte jag ändå, men för varje mönsterrapport störs jag mer och mer av assymetrin . Nu ligger stickningen och väntar på beslut. Skall jag acceptera assymetrin eller skall jag repa upp och göra om. Det finns ju ett alternativ till och det är att göra ett helt annat mönster…

,

12 Responses to Petig eller petig

 1. Anonymous 11 november, 2008 at 13:25 #

  Gör om… Har man en gång ”sett” någonting blir man ALDRIG nöjd! Repade precis upp ok-partiet på en tröja som tillhör kategorin ”trist att sticka men vill ha resultatet” för att det bubblade sig, hade nog gått att blocka, men om inte…
  /Annah

 2. katarinaw 11 november, 2008 at 14:29 #

  Antingen är jag helt helt blind eller jag vet inte vad, men jag tycker det ser centrerat ut…?

 3. Belindas_mamma 11 november, 2008 at 15:01 #

  Som sagt vissa märker det inte ens, vissa märker det men störs inte av det och viss märker det och störs av det. . . Och märker man det och störs av det så kommer dte alltid att störa en. . .så de e ävl bara hur du väljer att göra. .

 4. Eva i Stäket 11 november, 2008 at 17:23 #

  Självklart ska du göra om! men det innebär väl att du gör om hela mönstret som vanligt!! 😉

 5. Marika 11 november, 2008 at 17:39 #

  Å, hu, de är ju inte ovanför varandra!
  Gör om, du kommer att reta dig på det.

 6. Pinneguri 11 november, 2008 at 18:10 #

  Det perfekte er kjedelig! La den være. Og gi den bort til noen som vil sette pris på den som den er. Så vil ikke du plages 🙂

 7. Boel 11 november, 2008 at 18:23 #

  Gör om!! Annars kommer du tror jag antingen att inte använda sjalen eller reta dig på det hela tiden. Men jag måste medge att jag inte ser ”felet”.

  Boel

 8. SUSANNE 11 november, 2008 at 19:43 #

  Jag hade gjort om…. fixar inte ”småfel” utan retar mig som bara den på dem.

 9. Stickorren 11 november, 2008 at 23:46 #

  Skall du ha dom helt ovanför varandra så får du väl göra om mönstret helt, som det är fungerar det inte.

 10. Ming Ching 12 november, 2008 at 09:46 #

  Jag hade låtit det vara – INGEN annan har ju en sådan sjal! O när den blir större kommer mönstret att framträda annorlunda.

  Eller så blir det snett o du kommer att reta ihjäl dig på det.

  Det är det här som gör livet så spännande – man vet aldrig förrän efteråt!

  Fint mönster hursomhelst.

 11. Marias garnhändelser 12 november, 2008 at 11:44 #

  Hmmm, ja detta tål ju att tänka på, men froggning ligger högt på listan….
  Vill förtydliga assymetrin (som syns lite dåligt på fotot), det saknas en maska i vänster sida vilket gör att det bara blir 2 hål i det halva V:t på den sidan och 3 på högersidan. Att V:na ligger mitt emellan på nästa varv blir snyggt, tycker jag.

 12. LenaL 13 november, 2008 at 16:54 #

  Tycker den är skitsnygg, trots en liten maskas förskjutning. Finns enligt mitt mått ingen som helst anledning att repa upp och göra om.

  Ha det så jättegott, hoppas du blir nöjd med den, hur du än bestämmer dej för att göra!