S eller Z är frågan

Det diskuteras en hel del om man verkligen måste använda Z-tvinnat garn när man tvåändsstickar eller om det går bra med S-tvinnat också. På tvåändsstickningskursen på HV har vi fått som uppgift att provsticka båda varianterna och jämföra resultatet. Dessutom skall vi prova olika sätt att lägga och plocka garnet.

Det känns mycket avigt att göra på ett sätt som man inte är van vid och stickningen tar om möjligt ännu längre tid än att göra på det sätt som känns invant. Jag tycker inte att det går att se så stor skillnad på de olika proverna än även om garnerna beter sig olika, men det kanske händer när man tvättar dem…det får vara moroten för att göra klart.

5 kommentarer

  1. Det ska bli intressant att få höra hur det går.
    Mitt tvåändsstickade garn snurrar upp sig så mycket att det inte är tvinnat alls till slut. Men alla verkar inte ha det problemet. Gör ditt det?

    Undrar om det skulle gå bättre om jag använde vanligt garn?

  2. Där har vi ett av problemen med s eller z. Jag använder nästan alltid s tvinnat för jag snor ått det bästa hållet för mig. innåt tror jag man kan säga. Ni som får garn som snor upp sig byt garn eller byt snohåll. Några menar att man får lite mindre storlek med s tvinnat..men det beror nog på snohållet. Spännande att se hur det blir när ni tvättar.

Kommentarer är stängda.