Sent skall syndaren vakna

Idag är det dags att klippa får igen. Sist lovade jag, i ett mycket svagt ögonblick, att sy ett par fårskinnsvantar till fårägaren: Ägnade hela helgen åt detta, det tar mer tid än man tror, särskilt när man känner sej lite pressad.

Att stå ute och skära till var i alla fall inte helt fel.

De utskurna delarna (kolla in den fula, men oerhört praktiska, lilla ”korgen” jag fick när vi var på mässan i London, den rymmer ”allt”).

Pyttesmå klädnypor har jag fått av en kompis…mycket praktiska i detta syfte.

Det börjar likna en vante.

Mer praktiskt, sedelräknare på pek- och fingerborg på långfingret.

Det blev en vante.

Ja, faktiskt två, nu vill jag gå kurs och lära mej hur man verkligen gör.

Hoppas vantarna passar, de är i alla fall betydligt större än mina. Som synes har jag valt en annan modell, tummen ser inte så näbbig ut och är nog mindre liftarvänlig.

Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt

5 kommentarer

  1. Jag vill gå kursen. Kontakta skinnakademin, i Gotlands läns Hemslöjds kursutbud. Den är i vilande enl hemsidan. Men finns intresse så kanske det kan bli något. Skinn profilen på Hemse folkhögskola har säkert fler möjligheter. Kanske också lokaler och boendemöjligheter på Jullovet? MVH Vega Kerstin i Visby

  2. Både Sätergläntan och Busgården (Mora) brukar ha skinnsömnadskurser som jag funderat på. Det vore kul, tycker jag, om vi kunde delta samtidigt på någon av dem!

Kommentarer är stängda.