Snacka om utmaning!

Höll på att sätta teet i vrångstrupen när jag fick Lisas utmaning i So you think you can knit, jag skall dansa DISCO. Lisas utmaning lyder så här:
Hur utmanar man någon som kan allt man behöver veta och lite till om stickning? Du är definitivt en av mina största utmaningar, men idag föll polletten ner, så nu ska jag beskriva din utmaning.
Jag var hos Linda på Deisy Design idag och hon gav mig priser att dela ut i den här utmaningen. Hon valde bland garner jag aldrig ens tittat åt, och jag upptäckte att glittriga garner är något jag aldrig ens funderat på att använda. Under tiden stod en dam i butiken och valde garn åt sig själv, och hon var helt betagen av blanka, skinande Cotton Viscose! Jag förstod ingenting, men tittade fascinerat på de mönster hon bläddrade fram och blev inspirerad av! Tänk att vi är så olika inom samma hantverk! Och du är ju en av dem vars estetiska sinne i det här hantverket jag så ofta håller med! Du väljer vackra garner i vackra färgkombinationer… men vad händer om din stilkänsla måste tänka i ett varv till kring ett garn du vanligtvis hade valt bort! Du om någon kan göra det förlegade nutida – eller det är åtminstone min förhoppning!
Så ta nu chansen och frossa i färg och glitter, och visa oss hur en disco boogie ska dansas i gnistrande, färgglatt garn! Stort eller litet projekt är förstås helt upp till dig!

Jag är ju så långt man kan komma från ”fancy yarns” och paljetter och får rysningar av cottonviscose…
Men efter att jag fixat nytt te började KOREOGRAFEN i mej att vakna och hmmma och ahaa och inse att en utmaning ju faktiskt skall vara en utmaning annars är det ju ingen utmaning. Det är upp till mej att tolka innehållet i utmaningen…är man koreograf så är man.
Jag har ju faktiskt levt i discoeran, stuffat på Big brother och sytt kläder i duchesse som jag målat i neonfärger. Jag har till och med stickat en tröja guldlurex (till Barbie).
Frågade yngsta dottern, som är den danskunniga i familjen, efter lite tips om discodans. Hon dansar 10-dans och hävdar att discodans består av många upprepningar, jag undrar vad detta kommer att innebära för mitt projekt….mot tankesmedjan!

7 kommentarer

  1. Åh, det var verkligen en utmaning! Det ska bli roligt att se vad du gör av det hela och jag är övrtygad om att det blir succé!

  2. Det låter verkligen spännande! Ser med enorm förtjusning fram emot att följa denna process.

    Ha det så jättegott!

  3. Hej.
    Disocdans är inte det lättaste. Själv var jag tvungen att överklaga, det skulle ju vara en utmaning. Lycka till.

  4. Vad spännande! Min discostickning gick alltid i mohair, mest i rosa nyanser, ibland i turkos. Alltid oversized, axelvaddar ett måste och gärna stora kragar eller omlottknäppning med någon fläta eller annat som förgyllde det hela. En stor, tjock tröja med stor krage kunde med fördel kompletteras med benvärmare. Jag ryser (och då inte av välbehag). Det kommer att gå som en dans. Du kommer att ta discostickningen till nya dimensioner. Lycka till själv, det ska bli så spännande!

  5. Har du sett hur höftskynken till magdans ser ut? De har ofta virkade kanter som pengarna fästs i. Man behöver ju dock inte virka, man kan ju sticka uddar också. Kanske en idé?

Kommentarer är stängda.