Sockor i ITO Kido

När Stephanie på Makeri 14 frågade om jag ville provsticka i sockgarnet ITO Kido åt henne kunde jag inte säga nej, snarare tvärt om. Kul att testa ett nytt sockgarn som varken innehåller syntet eller är superwashbehandlat.

Jag gick, raskare än vanligt, upp mot söder och lade nästan upp innan jag tagit av mej skorna. Jag utgår som vanligt från sockan Eva, men har lagt ökningarna i tån på annat sätt (inspirerad av ökningarna i vanttoppen på vantarna Hilma).

Kolla in färgen (Jupiter)!

Även kilökningarna hamnade på annat sätt, inspirerad av att Anna (yarnesty) någon stans skrev att hon tycker att hälen sitter ännu bättre om man ökar på detta sätt. Jag har testat det någon gång (by accident) men inte reagerat på om sockan känns annorlunda på foten, det kan jag göra nu. Sockorna var nästan det enda projekt som blev stickat på när vi var på Stora Karlsö, då en av sockorna hela tiden låg i min väska och var nära till hands. Även om jag inte stickar magic loop stickar jag ofta båda sockorna parallellt och båda sockorna är snart klara.