Som en såpbubblekaramell

Jag har, som många andra, fallit för garnet  Biches et Bûches Le Petit Lambswool i färgen bonbon. Namnet påminner mej om lördagsgodisinköp med morfar i Alingsås i butiken med samma namn när jag var barn och färgen på garnet är underbar (men svår att fånga på bild).
Hur underbart garnet än är så önskade jag lite fluff och blandar det med en blekt grå mohair från skåpet.
Jag stickar en Tulip Gurnsey av Midori Hirose, den har jag varit sugen på sedan första gången jag såg en sneakpeak på instagram. Ett perfekt projekt att sticka några varv på mellan vantarna, omväxling är viktigt både för händer och hjärna.
Att man skulle sy ihop axlarna kom lite som en överraskning, men otroligt detaljerade instruktioner gav nya kunskaper och att lära nytt är alltid kul tycker jag. Stephanie på Makeri 14 har startat en KAL för alla som fallit för garnet, på Instagram under #Candykal14 går det att följa fler som stickar i godisgarnet.