Spunnet och tvinnat

Det var verkligen kul att spinna igen. Jag har spunnit lite nästa varje dag och tycker att det går ganska bra även om jag kanske skulle behöva förbättra tekniken. Skulle gärna vilja lära mej spinna med långa drag, men det får bli när tillfälle ges.

Tyckte att det blev ett ganska bra resultat av det jag spann och att det kanske vore kul att använda garnet till något (märks det att jag är projektstyrd och lättinspirerad?), så för att ta bort något av det gröna letade jag fram ett handfärgat (som jag färgade för massor av år sedan) entrådigt turkosblått ullgarn att tvinna med.

Det gick förhållandevis snabbt att spinna upp 150 g fiber, att tvinna var desto drygare. Vet inte varför jag tycker det är så tråkigt. Måste försöka hitta glädjen i även den delen av processen till färdigt garn, är det någon som har ett tips?

Nu har jag i alla fall nästan 300 g 2-trådigt garn med en sträckning på drygt 300 m/100 g (som skall tvättas) och känner mej rik. Det blev lite mer än jag tänkt, men jag trodde inte att jag kunde spinna så tunt (singeltråden är mer 900 m/100g och det tycker jag är tunt) då jag hållit upp så länge.

Att jag fick sådan fart på spinnandet beror nog på att jag fick för mej att garnet kunde passa som mönsterfärg i en Alpine blom (även om garnet är lite grövre än vad beskrivningen föreslår), och jag har verkligen garn så att det räcker och blir över.
Jag skaffade tom garn till bottenfärgen när jag var på Öland och besökte Ullcentrum, 2 trådigt ullgarn i 2 färger. Nu är bara frågan vilken av färgerna jag skall välja, blått eller brunt…jag har bestämt mej så många gånger och ombestämt mej lika många.