Sticka i spiral

Helical knittig eller helix knitting är en teknik som är bra att använda när man varvar 2 trådar handfärgat garn för att slippa oönskad pooling  (eller stickar ränder som endast är 1 varv). Det finns massor av videos hur det funkar, här är en av dem. Jag har haft problemet att jag hela tiden stickar förbi stället där man byter garn (som hela tiden flyttar åt höger) otroligt irriterande (med mycket tillbakastickande). En av mina stickkompisar berättade att hon använder 2 stickmarkörer som hon alternerar för att slippa detta.
Jag kom på att jag har en stickmarkör som man egentligen skall använda som varvräknare (som blivit liggande då jag hellre använder traditionella varvräknare eftersom jag gjort det sedan jag började sticka), för att räkna varv flyttar man upp markören en ring/varv (mycket smidigt om man tex skall minska med jämna mellanrum på en ärm ). Vid helical knitting hänger jag markören på stickan efter garnbytet, på nästa varv stickar jag till ett par maskor före markören, hänger den lösa ändan av markören på stickan, plockar maskor fram till där jag hängde markören/bytte garn på varvet innan, släpper av den ändan av markören och börjar sticka med den andra tråden. Detta funkar utmärkt för mej (det har räddat min helg), nu stickar jag ytterst sällan förbi stället där jag skall byta garn.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.