Stickat till Tallin

Har tillbringat helgen tor till Tallinn med ett antal likasinnade på eventet Sticka till Tallinn. Under resan fanns det en hel del aktiviteter att delta i.

Jag lade, till Janettes förtvivlan, mesta krutet på att försöka lära mej frivoliteter.

Resultatet blev väl inte som tänkt, men jag skall INTE ge mej.

Det knit-battlades, och som tur var,

fick alla fin-fina priser, även vi som inte var snabbast (vinsten gick till Norge!).

I Tallin besöktes det helt galna stället Karnaluks, här finns allt i garnväg (fast jag minns inte att jag såg något estniskt garn),

men man borde varit bättre förberedd och utrustad med mer tålamod.

Även på Wool & Wollen bör man vara utrustad med tålamod då det mesta garnet serveras på kon och skall nystas upp på inte det mest snabba sättet.

Sortimentet lockade dock, bla superfina spetsstickningsgarner, lin och Noro.

Skön fåtölj fanns dock för oss som väntade och väntade och väntade.

Mest besviken blev jag dock på ”The Sweater wall”,

inte mycket kändes genuint här inte….

I en av hemslöjdsbutikerna hittade dock kompisen denna fina kofta designad av Riina Tomberg och jag blev kär i de traditionella broderierna.

Vi vandrade en del i gamla stan, men det hade jag kunnat göra mer om inte fötterna var slut och ryggan tung & full av böcker.

För böcker det var det jag köpte nu när flygvikten inte begränsade, förutom en liten härva minkgarn (som komplement till det garn som inköptes i Edinburg), färgglada säkerhetsnålar och ett frivolitetskit med cerise bomullsgarn och LILA skyttel. Garnet från Magasin Duett vann jag i knit-battlet, garnet  passar bra ihop med garnet från Malsen och mor som jag vann i garnlotteriet (och garnet som jag köpte hos Rasmilla i somras).

4 kommentarer

 1. Garnerna från Magasin Duett och Malsen (och massor av andra ”märken” för den delen) är väl JC Rennies Supersoft så de borde passa varandra mycket bra 😉

 2. Du ville vel ikke være sød at lægge en liste over de spændende bøger, du har købt? Jeg tror, jeg vil forære mig selv et par stykker til samlingen:)

 3. Böckerna jag köpte var:
  Knitted shawls of Helga Rüütel
  Silmus kudumine
  Eesti tikand
  Estonian Handicrafts
  Kuldaväärt kudumind
  Kindamunstrid
  Det mesta är på estniska men med fina bilder och ibland lite engelsk stödtext (men inte alltid där man önskar)eller diagram.

Kommentarer är stängda.