Stickkurs i skogen

Lördagen tillbringade jag i de sörmländska skogarna tillsammans med ett gäng stickglada kvinnor som hade samlats för att lära lite mer och sticka tillsammans.
Vi började att prata materiallära med fokus på naturmaterial och stickning/garn, vi gick igenom olika material/garner, deras egenskaper och vad man kan använda dem till.
Efter lunch blev det flerfärgsstickning, jag delade med mig av mina tips & tricks.
Vi provade olika sätt att hålla garnet, vi tittade på olika sätt att binda de trådar/flotteringar som bildas på arbetets avigsida och pratade färgdominans.
Fina nallen vaktade det stickade inspirationsmaterialet.
Det är så trevligt att träffa stickerskor på detta sätt och dela med mig av mina kunskaper. Har du ett stickgäng som vill lära mer, hör gärna av er!

2 kommentarer

 1. 1000, 1000 Tack! … för en lärorik och trevlig eftermiddag i ”skogen” . Nu är jag på gång med handledsvärmare till min man, fick repa upp det jag stickade i lördags.. …går ju inte att prata och skratta och sticka flerfärgsstickning samtidigt ? Har testat mönstret med hjärteresår och det var lite knepigt att få till ”andra långa maskan” i hjärtat ( har du nå’t tips?)…… men får nog träna lite mer innan jag ger mig på det. Hoppas vi ses i ” skogen hos Inger” igen. Hälsningar Lena

  1. Tycker också att vi hade det trevligt i skogen 🙂
   Vad gäller 2:a maskan i hjärtat är tipset att göra den längre än man tror blir snyggt…det brukar bli bra <3
   Lycka till!
   /maria

Kommentarer är stängda.