Tack alla rara

Tack för alla rara kommentarer, det värmer i eländet.
Det verkar som om det är någon som specialiserat sig på att göra inbrott i småbutiker i området. Vad jag vet fick 4! butiker i kvarteret påhälsning bara denna natt. Det är helt otroligt. Det verkar vara svårt för polisen att få upp spår och jag tror att enda sättet är att boven, för allt tyder på att det varit samma person vid de 4 tillfällen jag fått påhälsning de senaste veckorna, tas på bar gärning. Det konstiga är att ingen i området har hört av sig till polisen. Det verkar ju lite konstigt att ingen hört eller sett något när det krossas rutor i parti och minut.
Efter att jag röjt upp i butiken verkar det inte vara så mycket som är stulet eller förstört, mest småsaker. Värst är att jag blivit av med min dator med bokföring, mail, adresser, foton, beskrivningar, allt! (och som alltid när sånt här händer är det lite länge sedan backup gjordes – att man aldrig lär sig) och kameran, så det blir väl lite si och så med bloggandet ett tag framöver. Konstigast är att Åkes fadderson Lillåke är borta.
Har läst i Yarn Harlots bok (Things I learned from knitting) att startitis är bra för det mesta (eller så ger mina begränsande språkkunskaper tolkningen) så som tröst startatde jag en enkel sjal igår kväll i ett vackert garn (eldigt orange/ceris) som jag fått i present av en rar stickvän.

13 kommentarer

 1. Så tråkigt…Hoppas att polisen kan ta boven snart!

  Kan du inte sätta galler eller något?

  Tur att du har stickning som ingen ta från dig!

 2. Usch, usch vad tråkigt! Känner igen det där med bokföringen och avsaknaden av back-up från när vi hade inbrott. Hoppas verkligen att polisen lyckas lösa detta. Startitis låter jättebra, du har ju lärt mig att det hjälper mot allt (nästan i alla fall).

 3. Jag vill bara SKRIKA rakt ut…..Vad är det för samhälle vi fått????????
  Det måste kännas hopplöst.
  Vad är det för butiksägare som inte anmäler ett inbrott ?????Har dom resignerat ???Det får man ALDRIG,ALDRIG, göra.Då kan ju tjuven fortsätta i lugn o’ ro.
  Bra att du har startits,så du kommer på fötter igen.
  Kram.

 4. Man tycker att det borde sättas in lite extra resurser för att lösa det här problemet som drabbar alla småbutiker runt Mariatorget gång på gång.

  Inbrott sätter sina spår även själsligen. Tråkigt att Lill-Åke är borta. Såg att mini-Åke låg kvar…

 5. Ofattbart. Så jobbigt att bli av med datorn också! Opersonliga saker kan ju gå att ersätta, men när en massa arbete måste göras om… Stackars dig.

  Startitis var ett nytt ord för mig – och vilket bra!

 6. Jag säger som Soili, vill bara skrika rakt ut! Varför gör folk såhär? Förstår dom inte vad dom ställer till för ägarna, kan det vara värt det? Jag fick ju möjlighet att besöka din butik förra veckan och du har så mycke fint! Köpte en massa fint sjalgarn. Hoppas du fann nån tröst i din nya stickning!

 7. Bovarna vet inte hur ont det gör att få en 2 mm sticka i rumpan helt klart! Himla otur du haft med alla dessa inbrott, vad tror de skurkarna att du har en hel förmögenhet gömd bland nystanen??? Hoppas du kan komma vidare och lägga även detta tråkiga bakom dig.

 8. Vad tråkigt med inbrott! Jag vet känslan av vanmakt och ilska mot de som inte kan hålla sig till sina egna saker. Blir så förb…
  Hoppas du det löser sig med bokföringen och sånt.

 9. Det är så eländigt att klockorna stannar!!! Hoppas, hoppas att ordningsmakten lyckas gå till botten med dessa marodörer. Vi vill ju ha våra små fina lyckoaffärer kvar. Håll ut, man måste tro på att allt ordnar sig och att dom är snälla mot Lill-Åke

Kommentarer är stängda.