Teststickar, igen

Det är väl ingen som missat att jag bara älskar det Sophie Ochera designar, så när hon sökte teststickare till Djo sweater räckte jag upp handen direkt.

Inspirationen till den färgrika tröjan kommer från den textila formgivaren Elise Djo-Bourgeois mönster och jag älskar ju färg. Plockade direkt fram 2-trådig ull från gömmorna (i originalet är det mohair i mönsterfärgerna, men det hoppar jag över, i denna version av Djo). Bottenfärgen kompletterade jag med en supertunn merinosilk som fyller ut den lite lösa stickfastheten på ett magiskt vis.

Då jag inte kunde bestämma mej för 1:a mönsterfärgen som skall användas i halskanten började jag med en tillfällig uppläggning (som jag så ofta gör ändå). Riktigt rolig stickning!

När det var dags att prova var jag tvungen att sticka halskanten. Efter mycket funderande hit och dit valde jag till slut att göra den i bottenfärgen (bottenfärgen och mönsterfärg 1 är ganska lika i originalet).
Då min ljusa blå hade för dålig kontrast mot den ljusgrå bottenfärgen fick jag göra en ny djupdykning i stashen och såhär ser min färgskala ut, just nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *