Vintra i färg

Det är ett antal år sedan jag designade slipovern Vintra.

Jag designade den i garnet Nature som enbart finns i naturfärger och använder min slipover gärna till något färgglatt.

När jag och mina kompisar hängde på syfestivalen i februari hamnade vi i Millas monter där vi njöt av hennes färgsprakade garner. Helt plötsligt hade det inhandlats garn till en mer färgrik variant av Vintra (beskrivningen finns förresten på ravelry). Kompis 1 valde rosa med inslag av rött och orange, en riktig karamell.

Kompis 2 valde grönt med inslag av blått och lila, som norrsken.

Jag valde blått och knallrosa och som synes har kompisarna stickat färdigt medan jag bara har börjat.

Såhär såg mitt garn ut innan jag nystade det.

Mitt projekt drabbades av ”poolning” vilket innebär att min slipover såg ut att få vertikala ränder.

Det syns kanske inte lika bra på bild som i verkligheten.

Nu har jag repat upp och varvar de båda blå nystanen så att färgerna blandas bättre i det stickade materialet.

Har stickat nederdelen på fram- och bakstycke lite längre för att få lite längre slits nertill. Tittar man noga kan man också se att jag ändrat lite i strukturmönstret. Har som alltid lite svårt att sticka precis som det står i beskrivningen.

Här är delarna sammanfogade, nu är det bara att sticka kroppen uppåt men jag får behärska mej och variera med något projekt på tunnare stickor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *