2 ärmar!

Williamsburg har faktiskt fått 2 ärmar och ganska lika tror jag att de är. Just nu är jag ganska less på att sticka flerfärgsmönster med flätor och 5 trådar samtidigt (varav flera luddiga), kanske inte så krångligt men flera aningar trassligt och tålamodsprövande.

Trodde att kroppen skulle bli en enkel resa, men inte, det strulade redan i starten. För att slippa volangeffekt efter flätorna minskade jag maskantalet i samband med de sista flätvarven (avslutade dessutom flätorna på ett annat sätt än vad som föreslogs i beskrivningen), men döm om min förvåning, när jag fortsatte sticka med bottenfärgen så blev maskorna synbart mindre, det såg verkligen jättekonstigt ut (ännu konstigare i verkligheten än på bild). Jag skyller på garnet, det är samma garn som jag stickade Column i, tröjan blev underbar att ha på (och välanvänd), men under användning så har tröjan dragit ihop sej närmare 10 cm på längden, jätteskumt.

Williamsburg höll i detta läge på att hamna underst i stickkorgen, men jag är ju lite enveten. Efter att har stickat om med många olika stickor (och även testat att öka maskantalet igen) stickar jag nu på stickor 7 mm och har lagt till en tråd mohair så att även bottenfärgen stickas med 3 trådar. Det har verkligen inte varit lätt att byta ut originalgarnet från beskrivningen.

7 mm är verkligen inte min favoritsticka så det blir bara några varv i taget, men det går i alla fall framåt.