Snacka om sammandragning

Det blir väldigt vackert, garnet från Libbsticka är verkligen ljuvligt, men ju mer jag stickar på Bookish cardigan desto smalare blir den.

Efter 2 rapporter var jag bara tvungen att mäta. Istället för planerade 105 cm (även om jag stickar storlek 3 som borde bli 115 cm men inte blir det pga min stickfasthet) var kroppen nu endast 80 cm!

Istället för att få panik ”mellanblockade”, eller snarare bara lade jag arbetet i vatten. Redan när jag doppade ner det kände jag hur det slappnade av. När arbetet torkat, utan att spännas ut över huvud taget, hade jag 100 cm istället, med tillägg av framkanter kommer det att bli perfekt. Phu! Måste dock minnas att arbetet krympte 1 cm på höjden. Vad skönt att det inte bara blev en stor provlapp.

Helg i Halmstad

Tillbringade helgen hos en kompis i Halmstad, av någon anledning fastnade inte hon på bild, dock raringen taxen Max.

Vi besökte givetvis vävmässan där det fanns många fina utställningar och en hel del man kunde köpa.

Jag köpte garn från Yarns & Barns (både Ullrika i ett kit till sockor med intressant häl och Swen till en tröja), lördagsgodis från Aurinkokehrä (som förhoppningsvis skall passa ihop med garn jag tidigare köpt där), en liten bandgrind i neonfärgad plexi gjord efter en gammal förlaga och ett stort nystan lin som skall vävas in i en matta…när jag får tid över.

Vi vandrade stan runt och tittade på konst både ute och inne.

Avslutande med ett besök på Halmstads konstmuseum som plockat fram lite textilier från samlingarna, men det fanns även annat njutbart att titta på.

Jag bara älskar toagolvet av handgjord klinker, denna gång valde jag handikapptoaletten och fick en rejäl dos.

Sockor till Sara

Jag hittade ett färgglatt sockgarn i skåpet.

Tror att färgerna passar min unicornälskande yngsta dotter, så det fick bli födelsedagssockor till henne.

Har utgått från min älskade grundbeskrivning sockan Eva och kryddat med bruten resår på skaft och fotens ovansida.

Tuckprojektet 1

Efter patentprojektet följer givetvis tuckprojektet. Sanna och jag fortsätter att tillsammanssticka och nu plockar vi mönster ur Nancy Marchants bok TuckStitches.

Inte heller denna gång blir det provlappar, jag stickar en sjal av något slag istället. Detta är mönster 4, 5, 6, 7, 8, 10 i boken, alla är single tuck.

Samma mönster från avigsidan, ibland är det avigsidan som är mest intressant.