Bomullsstickning

Att sticka i bomull är verkligen inte min favorit även om mönstret är roligt att sticka.

Sommerknus blir vacker så jag kämpar på och njuter av den underbara färgen. Några varv här och några varv där. Då sommaren, trots den kvarstannande värmen, ändå lider mot sitt slut tror jag att får göra långa ärmar, annars blir nog projektet liggande till nästa år.

Okrävande stickning

Agnes är perfekt stickning i värmen, hon kräver inget tänk, bara räta maskor runt, runt, något som jag annars tycker är ganska omotiverande. Kanske är det den aviga maskan i varje sida som väcker mej :-).

Halsen blev lite tight, så den repade jag upp och stickade om på lite större sticka och med några fler maskor. Har också införskaffat den 3:e färgen i Loft, det fanns inte så många färger att välja på då det är produktionsproblem, men jag tror att detta blir bra. Spanade även på färgskalan i Tones light, men inte heller där kändes det bättre än vackraste ljusgrå färgen.

KAL på 3 kvinnors hand

För ett tag sedan fick jag ett helt underbart garn från Libbsticka i en Giveaway hos Pillerstickaren, har du inte lyssnat på podden, gör det, speciellt @pillretoco.

Att sticka i garnet är som att sticka med strössel.

Garnet skall bli en Bookish Cardi som jag tillsammanstickar med 2 stickkompisar. Vi stickar i lugn takt och har precis passerat provlappsstadiet. Det första gemensamma beslutet är att sticka fram- och bakstycken tillsammans istället för att sy, får se om det är ett vettigt beslut.

Agnes

Träffade en av mina stickkompisar för ett tag sedan, hon stickade på den blockrandiga Agnes som är designad i garnet Loft som jag haft liggande hemma allt för länge. Tröjan skall stickas fram och tillbaka, nerifrån och upp. Jag stickar uppifrån och ner och när jag passerat ärmhålen planerar jag att sticka runt. Man kan säga att jag inspireras av modellen och följer beskrivningen väldigt dåligt, men det går nog bra ändå.

Såhär såg Agnes ut när jag lämnade Stockholm för färd mot Höganäs och Haendigt.

Mycket slätstickning passade för många mil i bilen och jag hann till under ärmhålet och färg 2.

Haendigt 2022

Har tillbringar några dagar i Höganäs och närmare bestämt på Haendigt.

Det var många fina utställare (och lite fina böcker och garn fick givetvis följa med hem), det var verkligen hög klass och jag ville ta med det mesta hem.

En superfin och intressant utställning om tagel.

Jag höll kurs i att sticka krokodilfjäll, sticka näverstickad trekantssjal och i patentstickning (brioche). Så roligt att träffa och inspirera stickare, både nya bekantskaper och kära återseenden.

Passade även på att låta mej inspireras själv och gick kurs för Helga Isager. Nu vet jag att hon helst stickar nerifrån, älskar tekniker och Italiensk uppläggning/avmaskning och jag fick lära med ett superfint knapphål. Fick också en sneakpeak av hennes tröja som snart kommer i kollektionen #isagerbotanica.

Hann även se oss omkring i de vackra omgivningarna.