Ullen vi ärvde 7

Det är som julafton varje gång paketen från Tant Kofta med ullen vi ärvde dimper ner i brevlådan (eller snarare får avhämtas på ett av södermalms utlämningsställen, vilket av dem är lite olika).

Denna gång handlade det om ull i från Åsenfåret. En ullock, en härva med tunt, 2-trådigt och mjukt garn som är tänkt till en sjal med en liten fin gul accent. Samtidigt som jag har lite dåligt samvete för att jag inte hinner sticka i takt med att paketen kommer njuter jag av mina vackra härvor och ullockar.

Det går faktiskt framåt

Det blir nog bra med det vita i alla fall.

Bara jag bestämt mej gick det ganska fort att sticka klart det vita på kroppen, nederkanten är bara kul. Testade en för mej ny uppläggning som jag sprang förbi på instagram, den blev lite stum så jag fick öka på stickstorleken. Har påbörjat ena ärmen och känner mej faktiskt ganska nöjd, så långt.

Bra eller dåligt, det är frågan

Har mest ägnat de sista dagarna till att backa i mina stickprojekt, det känns verkligen som om jag stickar längst in i det mörkaste hörnet av stickkorgen.

Någon stans där i djupet hittade jag min Twist and shout och har, inspirerad av Makeri 14’s flät-KAL, tagit tag i den och stickat klart nedermudden. Det blev en superlång mudd i vriden resår som jag sedan vikt dubbel och stickat upp mot avigsidan.

Är verkligen inte helt säker på om detta var det bästa valet på mudd, men jag stickar ärmar innan jag tar beslut i frågan.

Sommarlinne

Igår var det sommar, så inte idag, man kan undra hur sommaren kommer att bli. Jag har i alla fall påbörjat ett sommarlinne av ett supervackert Noro-garn jag köpte av Shyssta Nystan när jag var i Enköping på stickdag för några veckor sedan.

Noro Kakigori är en salig blandning av bomull, silke, viskos och polyamid, nystanet är stort och skall räcka till en topp i min storlek, hoppas jag i alla fall.

Jag stickar en blandning mellan Shyssta nystans Surfers tank och Notched Hem Tank Top från Purl Soho. Började med ett bakstycke och ett framstycke,

som jag sammanfogat och numer stickar runt.

Oplanerad stickning

Jag har ingen riktig plan för hur projektväskan skall se ut, mer än att inspirationen skall komma från Stora Karlsö och jag tror att jag fortsätter i den grå färgskalan.

Fågelspåren i betongen utanför restaurangen fick i alla fall vara med.

Tröttnade ganska snart på magicloop-trasslandet och stickar istället på en kort rundsticka passar mitt sticklynne mycket bättre.

Jag blev så förtjust i tordmularna. Att rita stickbara tordmular var inte lätt, det blev lite lättare när jag jag lade in en 3:e färg…lite bökigare att sticka, men nu tycker jag att det liknar tordmular i alla fall (mannen trodde att jag stickade pingviner).

Har man sittande (ruvande?) tordmular får man väl ha flygande också (även här har jag stickat med 3 färger). Men nu vet jag inte riktigt hur jag skall fortsätta.