Fler stjärnsockor

Jag har varit med och teststickat samtliga Christines fina mönster.

Jag är även med på ett hörn av för/teststickning av hennes kommande mönster till sockorna Colour your stars socks som går att följa på Instagram, #Knittingwithnishiknits

Som tur är är jag inte fullvärdig deltagare i utmaningen, för det går inte riktigt som det ska, och det är inte beskrivningens fel. Jag har i detta projekt tydligen problem med stickfastheten, det blir löst som attan (det brukar inte vara min melodi, jag brukar snarare sticka (för) fast). Skaften blir mycket bredare är på Follow your stars och mönsterfärgen lyser igenom på ett oattraktivt sätt.

Tyvärr verkar det inte som om byte till tunnare stickor gjorde det hela bättre. Försök nummer 2 har i och för sig bättre stickfasthet (även om det kanske inte ser ut så på bilden), däremot blev genomlysningen av bottenfärgen ännu värre (jag har, efter tips, provat att binda flotteringarna på annat sätt).

Men jag ger inte upp för det, jag skyller på mönstergarnet, som är lite grövre än bottenfärgen. Insåg dessutom insåg det inte är ett sockgarn fast det låg bland dem i mitt garnskåp. Går tillbaka till ruta 1 och letar nytt mönstergarn. TBC.

Karvsnittskurs

Jag har tillbringat hela helgen i Kalthoffs yxverkstad för att prova på karvsnitt tillsammans med glada och inspirerande Molly, hon är verkligen en riktig vitamininjektion.

Hon gör dessutom så vackra saker, spana in hennes instagramkonto!

Vi började dag 1 med raka streck, som sedan blev både kurvor och bokstäver, och inte var det lätt inte.

Dag 2 var utmaningen att ur en bit trä leta fram en ros.

Mitt mål var en nystpinne (lagom lätt form) och jag är nöjd, samt så trött i mina hårdslöjdsovana händer.

Inte glömd

Jag har verkligen inte glömt The Twigs.

Hon ligger överst i stickkorgen och jag blir glad av att bara titta på projektet. Har njutit mej till en bård till.

Trygg stickning

Just nu är behovet av enkel kravlös stickning stort…så jag startar ett par sockor till.

Släststickade sockor i restgarn från sockorna Lovely, beskrivningen är givetvis Eva som jag numer kan utantill. Tryggt, kravlöst och enkelt, inga beslut, bara att sticka….