Äntligen februari!

När jag gick med i stickameras sockklubb antog jag att man skulle få reda på vilket mönster man skulle använda den 1:a i månaden, men Ulrika bestämde sig för berätta det tidigare så att vi skulle hinna fixa garn innan. Jag har i alla fall beslutat att FÖRSÖKA hålla mig till att starta den 1:a, men det är inte lätt när man surfar runt och ser alla fina sockor som redan stickats.

För att sysselsätta mig i väntans tider beslöt jag att färga garn till mina sockor. Har läst någonstans på den Wida Wilda Webben om någon som färgade garn i nystan (minns inte var eller på vilket språk). Kände mig lite tveksam då jag misstänker att:

 • det kan bli trassligt
 • garnet säkert blir ljusare inuti nystanet

men beslöt att i alla fall prova (har letat med ljus och lykta efter bra sockgarn i härva att färga men ännu inte hitta något). Min tanke var att det kan bli snyggt med en socka i detta mönster som ljusnar uppåt benet och att det därmed inte gör något om nystanet blir helt genomfärgat. Två tvättade vita nystan lades i en form för att, inspirerad av Mia, bli rosa, men i en något starkare version.

Problemet var att hitta något bra sätt att torka nystanen, men nöden är uppfinnarnas moder.

Nu har jag en starkrosa februaritå (stickar från tån då jag vill ha mörkt nederst och inte vill avslöja för mig själv hur garnet ser ut inuti nystanet för mer spännande sockstickning). Detta kommer att bli en perfekt pendeltågsstickning som förhoppningsvis räcker HELA februari.

15 kommentarer

 1. Verkligen superläcker färg på garnet! Spännande färgningsprojekt! Har inte bestämt mig om jag ska själv ska sticka februarisockorna än, men ju fler jag ser som börjar på dem, desto mer inspirerad blir jag!

 2. Ohh, så spännande! Och snygg färg det blev 🙂

  Ha en trevlig helg. Jag har klämt lite på garnet jag köpte hos dig igår, och det är som en bunt med sammet :-)Fast bättre 🙂

 3. Vad mer finns att tillägga? Håller med alla tidigare kommentatorer om att det verkligen är läcker färg så långt man kan se och jättespännande att få se hur det tar sej ut längre in i nystat! Glöm inte att redovisa, snälla …

  Ha det så jättegott i helgen!

 4. Vilken kul idé! och så spännande att se om det ljusnar, eller om det håller samma färg. Urläcker färg dessutom! 🙂

 5. Ah, jag som ställer ut stolar och gör härvor av mina nystan, det här måste jag testa. och sen ska jag väl kanske sticka några sockar också, inte bara ”ha” garnerna…

 6. Vilket kul sätt att färga! Och, onekligen lite smidigare än att härva om och så nysta igen! Ska bli väldigt spännande att se vad som händer med färgen vartefter du stickar!

Kommentarer är stängda.