Är jag både smart och modig eller bara kaxig?

Känner mej smart för att jag valde att sticka från halsen och neråt (med en tillfällig uppläggning) och kragen sist i mitt handspunna garn (jag fick faktiskt lite garn över). Har försökt räkna ut hur mycket garn jag hade med hjälp av WPI, men inte lyckats. Har mätt ungefär genom att räkna varv på min härvel men tappat bort lappen…så informationen om garnen är ganska bristfällig. Dessutom är garnet ojämnt så de provlappar jag stickat har haft ganska varierande stickfasthet. Jag har helt enkelt fått justera lite efter arbetets gång, men det är ju lätt när man stickar uppifrån och ner (man får helt enkelt prova då & då).

Man kan också se på det slätstickade att garnet inte är balanserat, ibland står maskorna nästan på tvären. Kan detta vara anledningen till att vissa garner känns mer svårstickade? Något att fundera på.

På den mosstickade ytan syns däremot inga konstigheter (eller har jag bara stickat i en bra bit garn just här?)

MEN jag är så nöjd med resultatet, modellen känns jättebra. (Tror att jag kan tänka mej att sticka en till i maskinspunnet garn.) Dessutom känns det ganska kaxigt när jag kan säga att jag både färgat ullen och spunnit garnet🙂
Då jag hört att det finns få beskrivningar som passar handspunna garner har jag även gjort en beskrivning. Det känns lite modigt då jag vet så lite om mitt eget garn och garnåtgången i meter är osäker, så var inte snål med garnet om du vill sticka en Reidun du också!
Beskrivningen hittar du på Ravelry: 

7 kommentarer

  1. Mosstickning har lika mycket räta och aviga så då balanseras stickningen.

    (mycket passande är mitt verifieringsord SCREW, skruva 🙂

  2. Du har all rätt att vara kaxig, modigt gjort, känn dig stolt. Första gången med helt eget garn känns helt speciellt. Fin modell 🙂

  3. Wow wow wow!!! Du har passerat nybörjarspinnarestadiet med råge! Att spinna till en hel tröja (och dessutom få det så snyggt!) gör att du nu är i proffsklassen – lätt!

Kommentarer är stängda.