Är jag galen eller bara knäpp?

När jag avmaskat ärmen till min patentstickade polo upptäckte jag ett litet fel längst upp på ärmen (som är stickad uppifrån).

Lätt hänt när man patentstickar smala ärmar runt då det är svårt att se vad som händer på insidan om man inte tittar efter då och då (lärdomen är att göra det).

Bestämde att felet var så litet att jag kunde leva med det, men vad jag tydligen INTE kunde leva med var att inte testa OM jag kunde fixa till det UTAN att repa upp hela ärmen..det värsta som kunde hända var ju att jag fick sticka om ärmen och jag har ju ändå en ärm kvar att sticka (hur logiskt lät det?). Så när resten av familjen var borta och det var lugnt i huset kokade jag en kopp gott the och satte igång:

Steg ett blev att NOGA markera vilken maskrad som påverkades (INTE roligt att upptäcka att man valt fel när hela raden är upprepad).

Sedan petade jag upp avmaskningen, konstigt nog var det en av det första maskorna på varvet som skulle repas upp (men har det gått åt fanders så har det).

Därefter pillade jag FÖRSIKTIGT upp maskorna hela vägen upp och markerade NOGA vilka maskor som påverkades av hoptagningen jag gjort (otur även här).
När jag repar upp patenstickning repar jag bara upp ”det övre lagret” och låter övriga trådar ligga kvar, här hjälpte det att garnet jag stickat i är lite strävt men det funkar faktiskt att göra på samma sätt i alpacka.

Till sist var det BARA att fånga upp den felande tråden och virka ner.

Ser helt OK ut och jag är nöjd över att ha lyckats. Rådet är att FÖRST sticka en provlapp och testa hur tekniken fungerar där först, det har jag faktiskt gjort även om det var ett tag sedan. Det är dessutom MYCKET lättare att göra en sådan här räddningsaktion i flerfärgspatent än i enfärgad patent.

Try this at home if you dare!

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.