Det blev en riktig myskofta

När väl fickorna var färdigstickade kom en nederkant, snygg…
men ännu långsammare att sticka än i-cord (men så väl värt det). Det kändes som om jag blev utsläppt i frihet när det blev dags att sticka ärmar, så det gick med en rasande fart (ärmar som brukar att vara lite trögt att sticka annars).
Även ärmarna har en fin nederkant, samma som framkanterna. Det som var klurigt här var att sammanfoga uppläggningskant med avmaskningskant snyggt med maskstygn, tredje försöket kändes OK.
Att välja knappar till ett tonande projekt är inte lätt, men i min LYS Fingerborg hittade jag fina pärlemoknappar i 3 olika färger. Jag valde dessutom så olika färger inom varje färg som möjligt.
I plagget ser de ännu mer tonande ut än de gjorde innan, men jag tror att materialen hjälper varandra.
Är riktigt nöjd med min kofta.
Det kommer att bli en riktig myskofta, mjuk och go.
Projektet har varit otroligt lärorikt, inte bara den intressanta axeln som var anledningen till att jag ville sticka Red Basalt, även olika kanter, fickor, bystinsnitt och fina exakta detaljer. Det har varit som att gå en kurs.