Det blir ingen Skappeljakke

I Norge går det som en feber att sticka en Skappeljakke eller Skappelgenser (än så länge tror jag inte att det är lika populärt här). När Sandnes kom med sitt Surigarn i våras skaffade jag genast det för att sticka mej en härlig rätstickad kofta med nedhasade axlar och påsiga fickor. Det blev bara inte så, det blev bara en provlapp, varför vet jag inte. Antagligen är det så att modellen inte riktigt passar på mej som är så kort och då kommer bara stickorna inte igång fast jag tycker att koftan ser så mysig ut.StortröjaStart Nu blir det istället en tröja, i pärlresår (tror jag det heter) istället för rätstickning, troligen raglan istället för nerhasade axlar och inte SÅ oversized… Stickar med en tråd Suri och en tråd entrådig ull. Isttället för 7:or stickar jag på 6:or…inte lika klumpigt. Det går bättre och bättre…måste säga att det ialla fall går ganska snabbt att sticka på såhär stora stickor…..

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.