Favoritvantar

De tvåändsstickade vantarna med det fina nystanet från min logga blev färdigstickade redan i somras, men beskrivningen är klar först nu.

Jag hade inte planerat att göra en beskrivning, stickade bara ett par vantar som jag ville ha, men jag har förstått att det är fler än jag som vill sticka ett par vantar med ett garnnystan på handryggen (och jag älskar dem verkligen).

Vantarna har fått namnet G som i Garn då nystanet ersätter G:et i min logga, beskrivningen finns som vanligt på Ravelry.

Vantarna är stickade i det S-tvinnade garnet Rauma gammelserie. Jag tvåändsstickar vanligen i Z-tvinnat garn och rekommenderar egentligen tex garn från Wålstedts Textilverkstad, Kampes ullspinneri, Ullcentrum eller Z-garn, har dock inte provstickat detta mönster i något av dessa garner, men maskantalet motsvarar det antal maskor jag brukar lägga upp och det är lätt att justera vantens längd. Jag kan även tänka mej att diagrammet på handryggen går att använda på en vante gjord i “vanlig” flerfärgsstickning.

Jag har använt mina vantar ihärdigt denna vinter (både för att jag älskar dem och för att testa garnet) och vantarna har hållit bra (de ser inte slitna ut alls). Jag bär iofs sällan portfölj eller liknande och packar allt i ryggsäck för att skona ryggen. Jag tycker att vantarna vridit sej något mer än när de var nya men inte störande mycket.