Fort & fel

Det är nog inte första gången jag skriver denna rubrik. Att läsa beskrivningen (noga) när det är roligt & inspirerande att sticka är inte min starka sida. På mysteriesjalen Blooming är det nio uddar, 5 skall ha ett mönster och 4 ett annat.

Jag gjorde samma på alla, rolig stickning och hej vad det gick! Det var ”bara” att ta ett djupt andetag, lägga ut stickningen på köksbordet och försiktigt (både silke och babyalpacka är halkigt och maskorna löper läskigt lätt i dettta garn) repa upp de felande varven, de var lite för långa och många för bakåtstickning.
Nu är ordningen återställd och Clue 2 stickad enligt beskrivning. Det kanske inte är så lätt att se än eftersom jag stickar i svart, men det är skillnad.
Nu väntar jag på del 3!!

3 kommentarer

  1. Irriterande man är lite för ivrig och gör fel, men lika bra att göra om och göra rätt så man slipper gräma sig över det senare! Hade samma upplevelse igår när jag började sticka på din halskrage Theresa, där det tydligt och fint står att diagrammet ska läsas från höger till vänster. Det tog mig ungefär 10 långa varv i mönsterstickningen innan jag insåg att jag naturligtvis hade gjort tvärtom. Argh! Gör om gör rätt! Men nu är jag på banan igen och vill egentligen bara gå hem och sticka vidare! Väldigt trevligt mönster (när man gör som det står)!! 🙂

  2. Åh, så irriterande… Själv har jag inte hunnit mer än till 16:e raden så det har ännu inte börjat synad, olikheterna alltså 😉
    Kul att se hur det artar sig!

Kommentarer är stängda.