Halskrage till Ola

Jag stickar helst inte på beställning så när vännen Ola frågade om jag kunde sticka honom en halskrage var jag väl inte jättepeppad, men han är rar och varken han eller hans fru kan sticka. Jag sade inte helt nej och inte helt ja heller.

Ola hade tänkt sej en traditionell fuskpolo med halsrör, en liten lapp bak och en större lapp fram. Så blev det inte för helt plötsligt dök idén upp att lösa problemet med förkortade varv och nu blev projektet jätteroligt istället. Efter lite stickande fram och tillbaka hade jag stickat… kinesiska muren (så ser den nästan ut från sidan tycker jag).

Det blev ett halsrör med en större rundel fram och en mindre rundel bak.

Blev mycket positivt överraskad när jag provade den, för den sitter verkligen superbra på.

Det är dessutom lätt att sätta på rocken över, ingen lapp som man måste lyfta rocken över (och i värsta fall behöver peta till).

Den är så liten och nätt att den går att ha under en tröja som extrapolo om man vill.

Jag är verkligen supernöjd och det blev Ola också.

Nu behöver jag sticka fler halskragen Ola, i alla fall en till mannen och en till mej (min blir nog med dubbel polo). Blir du också sugen på att sticka dej en Ola (eller fler) hittar du beskrivningen på Ravelry. Med koden MARIASGARN får du 20% rabatt till och med söndag 6/2 2022.