Hur gick dethär till?

Har under veckan funderat på att starta upp ett nytt tröjprojekt, kanske en Februari lady sweater eller en linkofta (designen finns i huvudet) eller något annat, hade i allafall klart beslutat att INTE starta någon ny mysteriestickning. Så vad är då detta? Första ledtråden i Goddess Knits Mystery är helt plötsligt bara stickad. Första ledtråden var förföriskt snabbstickad (kanske en timma eller två, vem tar tid när man stickar) men jag är övertygad om att de följande kommer att ta mer tid.
Måhända kan orsaken vara att jag varit lite sugen på att sticka en cirkelrund sjal (vilket jag inte gjort tidigare) och därför haft EZ’s Knitter’s almanac liggande på skrivbordet ett tag. Jag vet inte riktigt hur man använder en cirkelrund sjal egentligen, men jag såg på någon (svensk tror jag) blog att någon gjort om en pi-sjal till ”kofta”. Hittar inte tillbaka till blogen, men det är kanske någon annan som vet. Garnet jag stickar i har legat till sig väl sedan det inköptes på Östergötlands ullspinneri på denna resa, stickstorleken är 3½ mm.

, ,

5 Responses to Hur gick dethär till?

 1. Anonymous 21 juni, 2008 at 13:01 #

  Glad Midsommar Maria! Du kan ha sett Dödergök´s cirkelkofta, prova att läsa hennes fantastiska blogg!
  Anita i Fardhem på ett midsomrigt Gotland!

 2. Marias garnhändelser 21 juni, 2008 at 13:06 #

  Javisst! Dödergöks kofta var det…att jag glömt det *skäms*

 3. toveb 22 juni, 2008 at 09:10 #

  Jag är också med i Goddess KAL:en, men har insett att det inte ens är idé att starta den iår. Samlar på mig alla mönsterdelarna. Det ser verkligen fint ut! Så spännande! Jag får tjuvkika på din färdiga sjal sedan. 🙂

 4. Marias garnhändelser 22 juni, 2008 at 16:27 #

  Självklart Tove får du kolla på min….hur går det med din pi-sjal?

 5. toveb 28 juni, 2008 at 22:38 #

  Pi lever och mår bra…i sin påse. Ack, nu fick jag dålig samvete!