Julen varar ända till påsken

I december, varje år, brukar jag tänka att det inte vore fel att sticka en jultröja.
Varje år faller det på att jag startar för sent.
Nu började jag redan i februari, efter att jag stickat VW-tröjorna.
Att sticka på maskin skiljer sig mycket från handsstickningen och jag lär mej nya saker hela tiden.
Denna gång har jag stickat ärmarna uppifrån (plockade upp maskor från kroppen) och i resår, kommer ganska bra överens med resårbädden just nu så det gäller att passa på.
Avmaskningen visade sej däremot vara en utmaning som gick bättre andra gången än första.
Mest besvärligt är att man inte ser hur det verkligen bli förrän efter tvätt…så tröjan kanske är lite längre än jag tänkt mej och ärmen lite kortare, men jag är nöjd ändå. Speciellt nöjd är jag med de sluttande axlarna formade med ganska många förkortade varv. Den halvhöga kragen stickad i ett med fram/bakstycke blev också bra. Mönstret är jag supernöjd med.
Tyvärr har jag ett återkommande stickfel som jag inte lyckas åtgärda (har bytt nålar, dammsugit och hängt extra tyngder) men det får vara min stickmaskins ”handstil”.

6 kommentarer

  1. När ärmarnablir för korta kan man ju alltid använda handledsvärmare, då kan man dessutom byta…
    Så fint mönster och härliga juliga färger!

  2. Det är så roligt att följa dina stickprojekt, blir alltid så fint och man får en massa härlig inspiration! Glad påsk! Mvh, Elin

  3. Men ååh så smart att sticka jultröjan nu. Har också stickmaskin men har inte haft framme den på år och dar. Kom på nu att jag dessutom har två och den sistnämnda har jag inte ens testat…

Kommentarer är stängda.