KalenderKelly

Hon blev så fin min KalenderKelly.

Det var lite läskigt att börja en tröja i garn från en kalender, jag hade ju ingen aning om vilka färger det skulle vara eller hur färgerna skulle ligga och därmed vilken teknik jag skulle använda för att blanda dem.

Jag har tonat färgerna med hjälp av olika breda ränder och för att slippa fästa en miljon trådändor har jag tovat (eller borde det heta valkat?) ihop trådändorna. Tidsödande, men det blir fint om man är noga och försiktig. Det vackra kalendergarnet från Mooike var superwashbehandlat vilket gjorde att det inte fäste ihop helt, men det gör inget då det sitter ihop om ändorna som ligger omlott är tillräckligt långa, dessutom låg ju mohairen med hela tiden.

Jag har använt nystanen i den ordning de skulle öppnas men hoppat över några lite skarpare rödrosa som jag inte tyckte passade i mitt projekt (och dem har jag ju kvar till något annat). De sista nystanen fick inte heller vara med då tröjan blev färdigstickad innan jag kom dit, jag har småsnuttar kvar av de flesta färgerna samt den hela härvan jag öppnade på julafton (den fick man i denna kalender öppna när man ville). Jag tycker att färgerna matchar vyn över Stockholm.

Att jag dessutom haft med en handfärgad, lätt melerad, mohair (Fluff från Fingerborg) har nog hjälpt till att mjuka upp randningen något. samtidigt gillar jag att det blir lite ränder här och var, det ger ett fint liv åt färgerna.

Jag har nog hållit mej ganska bra efter beskrivningen, förutom de ändringar jag gjorde till min första Kelly har jag gjort en längre polo och en kortare split i sidan, där lade jag dessutom till ett litet överlapp. Är så nöjd med min tröja och att jag lyckades avsluta alla 3 kalenderprojekten!

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.