Kära Rosetta

Rosetta har gäckat mej hela sommaren, när jag skaffade garn i våras visste jag precis hur jag ville att hon skulle bli och trodde att detta var ett snabbt projekt (som ju en T-shirt egentligen är). Men Rosetta har inte riktigt velat, som jag har repat, stickat, repat igen och stickat.
Men NU så. Jag känner mej så fin. Och nöjd. Det blev som JAG ville.
Rosettas ok är inspirerat av rosettfönster, dessa vackra flerfärgade glasfönster man kan se i medeltida kyrkor. Som mönsterfärg har jag låtit en sådan där underbart vacker handfärgad härva, som jag annars tycker är så svår att få att komma till sin rätt, verkligen få skina. Det är också den flerfärgade härvan som gör att de aviga prickarna på kroppen får olika färg.
Garnet jag använt är det superfina Hippie Rainbow Moods från Moods of colors, 2 orangemelerade härvor som jag färgade för många år sedan plus svart Mondim.
Jag vet att det kanske inte är rätt tid att börja sticka en T-shirt, men jag har upptäckt att man kan använda en stickad T-shirt under en kofta, här med Flaum,eller med Ylva Rosetta passar även perfekt under Vardag. Fast jag tror att jag behöver sticka mej en V-ringad kofta i en neutral färg som passar alla mina T-shirts… eller kanske en till varje T-shirt.

Vill du också sticka Rosetta hittar du beskrivningen i min Ravelry-butik, eller på direktlänk här:
Med koden MARIASGARN får du 20 % rabatt på beskrivningen fram till 19/9 2021 (glöm inte att trycka <apply> och kontrollera så att rabatten dras av, den går inte att dra av i efterskott).