Magisk halsvärmare

Igår kändes det som vår i Stickholm, det gör det inte idag. Idag snöar och blåser det, då gäller det att klä sej varmt i stickat.

Min nystickade halsvärmare, Magicowl är stickad i tekniken magiska ränder som är en förenklad variant av dubbelstickning och också bygger på att när man stickar resår (1 rät, 1 avig) framträder varannan maska mest på ena sidan och varannan på andra.

Genom att sticka randigt med två färger (men bara med en färg i taget) och lyfta maskor kan man skapa enkla mönster. I detta fall blir ena sidan tvärrandig och den andra långrandig och sedan byter de plats.

Tekniken gör att halskragen blir vändbar, sprundet gör att den dessutom kan användas på två sätt beroende på hur man vänder den, kul med ett plagg som går att använda på många sätt även om man säkerligen får ett favoritsätt.

Jag har stickat Magicowl i det mjuka garnet Tencel Blow från Svarta Fåret, härligt med ett mjukt, men ändå värmande material mot halsen även för den som inte är så speciellt känslig.

Vill du sticka dej en Magicowl hittar du beskrivningen på Ravelry, och till och med söndagen 13/2 lämnar jag 20% rabatt på beskrivningen till Magicowl om du använder koden MARIASGARN (och trycker <apply< innan du checkar ut).