Många stjärnor blir en Stella

Stella är stickad i stjärnmönster (Star stitch). Till skillnad från bellismönstret stickar man mönstermaskan på de räta varven (vilket jag tycker är enklare), men då får man tugga i sig de aviga varven istället.

Garnet jag stickat i är Lang Nobile i härligt grönt med längtan till våren. Tyvärr ett garn som kommer att försvinna, men än finns det nog några nystan kvar här.

Min första Stella är öppningsbar, men gillar man inte att sticka knapphål syr man knapparna rakt igenom och får dra halskragen över huvudet istället.

Så har jag tänkt att göra på min Stella nummer två (har redan köpt en stor fin knapp). Stickar randigt två varv av varje färg i ett lite grövre garn (supermjuka Sulka) och helt plötsligt blir halskragen nästan hundtandsmönstrad, härlig överraskning. Vill du också sticka en Stella hittar du beskrivningen här:

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.