Mästarvävare från Nanjing

Kan verkligen rekommendera utställningen på Millesgården just nu.
Otroligt spännande och fantastisk vävteknik där det krävs två vävare, en upptill och en nertill.
För att se mönstret, som bildas på undersidan, krävs en spegel.Om jag minns rätt tar det c:a 2 månade att sätta upp väven.Det går faktiskt att fälla ihop vävstolen och transportera den för att sedan fälla upp den igen och fortsätta väva (inget jag skulle göra, men ändå).Vackra och helt magiska vävar skapas, man väver med supertunt silke och guldlan.Såhär kan avigsidan se ut.

 

2 kommentarer

  1. Det händer då och då att jag tycker att det är synd att jag inte bor i trakterna längre… det här är ett sånt tillfälle.

    1. Det är den största fördelen med att bo i Stickolm, det händer mycket textilkulturellt här, så mycket att jag inte hinner se allt men jag gör så gott jag kan.
      /maria

Kommentarer är stängda.