Moebius mania

var det på Avigmaskan igår (jag var så fokuserad att det inte var att tänka på att plocka fram kameran). Jag har provat moebiusuppläggning EN gång tidigare och det gick direkt åt fanders…uppläggningen var för hård och garnet gick av. Första försöket igår gick åt samma håll, på grund av för fast uppläggning/tunt garn gick det bara inte, i alla fall inte med denna teknik (nu vet jag hur man kan göra sin uppläggning lösare, men det visste jag inte igår).

Andra försöket blev med denna uppläggning och det gick mycket bättre, förutom att uppläggningen nu blev för lös (man kan se en maskrad som är MYCKET högre än den borde om man tittar nära på bilden).

Skam den som ger sig, eller tredje gången gillt…uppläggningen är fortfarande lite lös, men det hoppas jag jämnar ut sig i tvätt och blockning….

9 kommentarer

  1. Jag har haft samma problem och mina försök har slutat i frustration och att jag givit upp. Hade förlikat mig att leva livet utan en moebius, men kanske får jag tänka om nu 🙂

  2. Jag slet också med uppläggningen häromveckan när jag för första gången skulle sticka en vriden halsduk.

    Men jag gav upp och gjorde som gjorde en gång när jag av misstag vred arbetet när jag började sticka en tröja med rundsticka.

    D.v.s. jag la upp som vanligt på raka stickor och sedan när jag förde över maskorna till rundstickan vred jag ett varv på uppläggningen och sedan var det bara att sticka och halsduken blir vriden.

  3. Ja, jag tyckte väl att jag hittat en alltför enkel lösning på problemet. Men det blev iallafall en halsduk som funkar som jag tänkt. Jag fattar inte riktigt vilken skillnad det blir på det stickade arbetet om det har hel eller halv vridning. Måste nog fördjupa mig mer i detta…

  4. Eller Möbius med Ö som han ju faktiskt stavade det! 😉 Den tyska matematikern och astronomen August Ferdinand Möbius som fått ge namnet till det halvvridna bandet.

Kommentarer är stängda.