Neeeeej!

Hade egentligen tänkt att plocka upp för framkanter innan jag klippte upp min Haukelikofta, men jag ville prova halskanten innan jag bestämde hur långt upp jag skulle plocka upp.HaukeliKoftan11Egentligen skall man ju inte behöva göra något innan man klipper i vanlig ull, men jag är lite feg, så jag förstärkte med fasta maskor utmed klippkanten. Hade egentligen tänkt tvätta koftan nu, men hoppade över det då det var stickor kvar i.HaukeliKoftan12Klippt var det här!HaukeliKoftan13MEN när jag börjat sticka framkanterna upptäckte jag att det som inte kan hända har hänt, maskorna löper horisontellt. På flera ställen ser det ut som om ett gäng pälsängrar haft jättekalas, jag förstår ingenting, vad har jag gjort för fel?….HJÄLP!

4 kommentarer

  1. Trist när maskorna löper iväg. Det borde ha varit fler klippmaskor. Jag brukar ha 8 extra maskor+2 kantmaskor. Om man inte kan eller vill kan man ångpressa på klippmaskorna innan virkning och/klippning. Då håller maskorna sig i skinnet lite bättre och löper inte lika lätt. Men med dina kunskaper kommer du att fixa det här. Det är jag säker på.

  2. Jag tänker som ovanstående. Den gången maskor smet för mig var en maska eller så när jag virkat genom en och samma maska. Brukar satsa på minst sju maskor i steeken, och ibland gnugga pyttelite med lite vatten på fingrarna längs med klippmaskorna. Mest brukar jag uppleva att det beror på garnet dock, härligaste känslan när man inte ens behöver virka kanten utan bara kan klippa! Brukar dock alltid klippa en provlapp innan jag ger mig på det tricket 🙂

    1. Jag har faktiskt virkat på rätt sätt, men jag tror att steeken var för smal och att jag inte fick med alla färger i virkningen där det var fler än två/varv. Nästa gång blir det absolut en bredare steek.

Kommentarer är stängda.