Nordic knitting symposium 2010, Märta Stina Abrahamsdotter

Var skall man sticka som Märta Stina Abrahamsdotter om inte här, i hennes hembygd. Hennes mönsterformer är unika och hennes teknik speciell precis som hon var själv.

Jag hade på tidigare kurs (HV’s stickresa 2004) påbörjat ett arbete i hennes anda och tog detta tillfälle i akt för att fortsatta på det istället för att påbörja något nytt (ibland är man duktig). Det skall bli en väska och garnet jag använder är ett hårt nöthårsgarn som jag stickar på relativt tunna stickor (tung och långsam stickning, det gäller att ta ett varv i taget). Arbetet blir fast och kommer tillsammans med en axelrem i skinn att passa bra till väska när det blir klart.
Vi besökte även textilarkivet i Sollefteå för att se hennes arbeten live – det var svårt att slita sig och åka därifrån. Batteriet på kameran tog slut.

1 kommentar

  1. Maria, det kommer bli jättefint till väska. Nästa fredag börjar jag stickresan. Är ordentligt taggad. Håller på att avsluta en hel del UFO:n så jag med gott samvete kan grotta ner mig i kursens uppgifter. Ha det gott!

Kommentarer är stängda.